Ook arbitrage in onzekerheid: "Gelukkig mag ik nog hardlopen"

21 maart 2020, 17:08

Ook voor het Nederlandse scheidsrechterskorps zijn het onzekere tijden. De leidsmannen zitten net als de spelers voorlopig zonder werk en zijn ineens in een vreemde situatie beland. Arbiter Siemen Mulder probeert er het beste van te maken.

De 36-jarige scheidsrechter zit net als zijn collega's voorlopig thuis. Zijn hele ritme is nu anders, zegt hij tegen RTV Noord. "Normaal ga je drie keer per week naar de sportschool, maar die is nu dicht. Het is wel even omschakelen hoe ik m'n week nu invul. Gelukkig mag ik op het voetbalveld nog wel hardlopen", zegt de leidsman. Mulder fluit sinds anderhalf jaar wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland.

Hij vreest niet voor zijn inkomsten nu het fluiten in de Eredivisie en de Eerste Divisie voorlopig geen doorgang kan vinden. "We krijgen in maart de wedstrijden van februari uitbetaald. Voor nu is er niet direct iets aan de hand. De KNVB zoekt uit hoe dat in april en mei zal gaan. Ik maak me er niet zo druk om. Ik vertrouw erop dat alles goed geregeld gaat worden", zegt Mulder, die graag weer het veld op wil. "Ik heb geen glazen bol, maar ik hoop dat we in mei of juni weer los kunnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen