Vader Hateboer: "Wat daar gebeurt is niet normaal meer"

Vader Hateboer: "Wat daar gebeurt is niet normaal meer"

21 maart 2020 – Hans Hateboer zit al negen dagen in quarantaine in het Italiaanse Bergamo, het epicentrum van Europa in de coronacrisis. Vader André maakt zich zorgen om zijn zoon, die in een stad zit waar al vierduizend mensen besmet zijn.Atalanta Bergamo kent een droomseizoen met een plek in de kwartfinale van de Champions League, maar daar gaat het momenteel helemaal niet meer over in het Italiaanse stadje. De begrafenisondernemers kunnen het aantal doden niet meer bijhouden. "Wat daar gebeurt is niet normaal meer. Als je de verhalen leest, maak je je toch zorgen", vertelt Hateboer senior in gesprek met Dagblad van het Noorden.

Sinds vorige week woensdag zit zijn zoon in quarantainte, maar André weet dat de rechtsback in goede handen is bij de club, waar hij met tien andere spelers zit. "Zij hebben ervoor gekozen niet naar huis te gaan. Ze verdoen overdag de tijd met gamen, een beetje pingpongen en ze zitten in de sportschool. En Hans heeft allemaal gelijkgestemden om zich heen. De saamhorigheid is groot, de sfeer prima."

Toch zijn de zorgen er, nu hij zijn zoon voorlopig niet kan zien. "Vier weken geleden hebben wij elkaar voor het laatst gezien. Niemand kon toen bevroeden dat het zo erg zou worden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020