Lof voor Berghuis: "Slim genoeg om Premier League te overleven"

Lof voor Berghuis: "Slim genoeg om Premier League te overleven"

21 maart 2020 – Steven Berghuis krijgt de complimenten voor zijn uitstekende voetbalseizoen. In een uitgebreide reportage van De Volkskrant laten onder meer Max Huiberts (technisch directeur van AZ) en voormalig Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst zich lovend uit over de aanvoerder van Feyenoord, die deze zomer mogelijk een transfer naar het buitenland maakt.De buitenspeler kent sinds zijn komst naar Feyenoord elk jaar goede statistieken, maar het aanvoerderschap lijkt hem dit seizoen extra goed te hebben gedaan. Die ontwikkeling zag Max Huiberts in de loop der jaren ook bij AZ, waar Berghuis in 2012 belandde. "Ook bij ons duurde het een tijdje voordat hij progressie boekte. Hij oogt flegmatiek en kreeg daardoor het stempel er niet altijd goed mee bezig te zijn. Terwijl als je hem beter kent, je ziet dat hij een enorme liefhebber is."

De TD verkocht Berghuis na een paar jaar aan Watford, waar hij geen indruk maakte. Door zijn sterke periode bij Feyenoord kan hij volgens Huiberts dit keer wel zo'n nieuwe stap aan. "Ik denk dat hij inmiddels slim genoeg is om in de Premier League te overleven. Maar hij moet wel in een goede omgeving terechtkomen."

EK 2021
In zijn huidige vorm leek de buitenspeler een zekerheidje in de EK-selectie van bondscoach Ronaldo Koemen, maar zoals bekend wordt het eindtoernooi opgeschoven. Giovanni van Bronckhorst maakt zich desondanks geen zorgen. "Voor hem hoeft er niet per se veel te veranderen. De clubs en scouts hebben hem zien uitblinken. Hij heeft genoeg laten zien."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020