Kieft ziet Memphis als 'allesbepalend' voor Oranje-succes op EK

20 maart 2020, 23:20

Wim Kieft ziet het voor Memphis Depay als positief dat het EK 2020 met een jaar is uitgesteld. De voormalig aanvaller van het Nederlands elftal vindt de speler van Olympique Lyon 'getuige zijn inbreng bij Oranje met zijn doelpunten, assists en persoonlijkheid' de belangrijkste pion van Oranje en ziet hem als een cruciale factor voor succes op het eindtoernooi.

Dat schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. Volgens de oud-spits was het uitstellen van EURO 2020 de enige serieuze optie, waar Memphis uiteindelijk baat bij zal hebben. "Uiteindelijk is hij niet alleen belangrijk, maar ook allesbepalend voor de vraag hoe ver Nederland kan reiken op het EK", stelt Kieft, die de vergelijking maakt met bijvoorbeeld Donyell Malen, die ook geblesseerd is. Maar over diens revalidatie hoor je niemand en dat zegt volgens hem veel over de status van Memphis, die onder Koeman de grote meneer is geworden.

"Met de verschuiving van het EK kan hij het allemaal wat rustiger aan doen", zei Kieft over diens herstel. "Want na het optrainen, dat je op die filmpjes allemaal ziet, komt het trainen met de spelersgroep en de partijtjes. Vanwege allerlei beperkingen door het virus staat die opbouwfase op een laag pitje. Wel is die tijd belangrijk om weerstand te krijgen, maar tevens om zelf weerstand en vertrouwen te kweken. Tegelijk kan je af en toe wat voorzichtiger aan doen en op de training ontzien je ploeggenoten je vaak een beetje."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen