Woerts over Eredivisie-clubs: "Krijgen laatste deel tv-geld"

20 maart 2020, 21:57   Bijgewerkt: 20 maart 2020, 23:47

Goed nieuws voor de Nederlandse clubs: de tv-gelden van FOX Sports, die nog voor eenvierde betaald moeten worden, worden wél uitgekeerd. Anders dan in het buitenland wordt er niet per uitgezonden wedstrijd betaald, maar voor het gehele pakket. Daarom kunnen de BVO's het laatste deel van het geld wel op korte termijn ontvangen.

Dat vertelt sportmarketeer Chris Woerts tegenover Veronica Inside. "De tv-gelden worden betaald door FOX, maar dat is vastgezet in een contract met de Eredivisie cv. Dat is de levensader van de clubs", stelt Woerts. Het laatste deel van dat vastgestelde bedrag moest nog worden betaald (dat komt altijd in vier delen), maar de vrees was dat dat niet meer zou komen omdat er geen wedstrijden meer zijn. Dat is dus niet aan de orde.

In Engeland bijvoorbeeld wel. "Want Sky Sports heeft bijvoorbeeld een contract per uitgezonden wedstrijd. Daar sturen ze dus een rekening voor het aantal duels dat is uitgezonden", legt Woerts uit. Ook voor Engelse de wedstrijden in het buitenland wordt er per duel betaald, waardoor die inkomsten momenteel voor hen wel stilliggen. "Daarom zeggen ze ook dat ze desnoods willen doorspelen tot 1 juli. Dat is belangrijk, daar wordt naar rato betaald."

Dat is goed nieuws voor de Eredivisie-clubs, die het volgens Woerts wel zwaar gaan krijgen. "Er komen dure maanden aan met de bonussen die moeten worden betaald, vakantiegeld. De cash-out is hoog, de inkomsten relatief laag", aldus Woerts, die vindt dat dat er een steunfonds moet komen voor de Eredivisie-clubs. Al verwacht hij niet dat er BVO's omvallen. "Er zijn strenge eisen voor de licentie. Als clubs zich daaraan houden, komt het goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen