Vertonghen blaast terugkeer bij Ajax nieuw leven in

Vertonghen blaast terugkeer bij Ajax nieuw leven in

20 maart 2020 – Jan Vertonghen (32) heeft een terugkeer naar Ajax nieuw leven ingeblazen. De centrale verdediger van Tottenham Hotspur heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit graag nog eens terug te willen naar Amsterdam, maar recentelijk bleek die overgang nog onhaalbaar. Vrijdag zei de Belg, wiens contract komende zomer afloopt, nog dat een terugkeer 'wel in de planning' zit.Dat deed hij tegen het Belgische medium OpVier, gepresenteerd door Kat Kerkhofs, de vrouw van Dries Mertens. Een kijker stelde de vraag of ze de centrale verdediger ooit nog eens terug zullen zien bij Ajax. "Wie weet", verzuchtte Vertonghen, met een kleine glimlach. "Dat zit altijd wel al een soort van in de planning, ja." 

Lees ook: Vertonghen op dit moment te duur voor Ajax

Over een terugkeer naar België – waar hij alleen in de jeugd speelminuten maakte overigens - hield Vertonghen zich vooralsnog helemaal op de vlakte. Lachend: "Als ik voor Club Brugge kies, maakt Vincent Kompany mij dood. Als ik voor Anderlecht kies, doet mijn vrouw me dood." Tot dusver speelde hij in de jeugd alleen voor Germinal Beerschot en VK Tielrode.

Vertonghen verdient naar verluidt tussen de tachtig- tot negentigduizend euro per week in Londen bij de Spurs. Dat is op jaarbasis vier à vijf miljoen euro. Zulke salarisvergoedingen keert Ajax niet uit in de regel, waardoor er recentelijk voorlopig een streep ging door de overstap. Oud-Ajacied Tom de Mul is de zaakwaarnemer van Vertonghen, die naar eigen zeggen van het coronavirus in Engeland nog weinig merkt.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020