Koeman: Nederlandse talenten moeten fysiek en mentaal beter

20 maart 2020, 18:15

Bondscoach Ronald Koeman heeft een probleem aangestipt bij het opleiden van Nederlandse spelers. De coach ziet dat er fysiek en mentaal nog een hoop te verbeteren valt bij de jonge Oranje-talenten. Dat stelt hij naar aanleiding van de uitschakeling van Ajax in de Europa League tegen Getafe.

Tegenover Marca ging hij niet alleen in op zijn toekomst naar mogelijk FC Barcelona, maar ook op de goede opleiding van de Nederlandse talenten. "Fysiek en mentaal missen ze nog altijd wat. Het gaat erom dat ze het maximale uit hun mogelijkheden halen. Dat hoeft niet altijd met mooi voetbal", vindt Koeman. "Soms moet je meer verdedigen en dat vinden we in Nederland soms moeilijker. Het gaat niet altijd om balbezit hebben."

Lees ookKoeman droomt: "Hopelijk word ik ooit trainer van Barça"

Dat vertelt de bondscoach naar aanleiding van Ajax' uitschakeling in de Europa League. "Getafe kreeg veel kritiek, maar speelde gewoon haar eigen spel", oordeelt Koeman. "Iedereen wil een mooie wedstrijd zien die negentig minuten duurt, maar er werd maar 42 minuten gespeeld. Getafe deed het desondanks buitengewoon goed." Over twee duels schakelde de Spaanse nummer vijf Ajax uit in de zestiende finales van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen