FC Sion-voorzitter had nóg meer spelers willen ontslaan

FC Sion-voorzitter had nóg meer spelers willen ontslaan

20 maart 2020 – FC Sion-voorzitter Christian Constantin heeft in een uitgelekte brief uitgehaald naar de spelers die hij vrijdag heeft ontslagen. Zij hebben niet gereageerd op het voorstel om salaris in te leveren óf gingen niet akkoord met dat voorstel. Voor de spelers voor wie dat gold, kregen per direct ontslag, maar mogelijk komen er nog meer spelers bij.

Dat schrijft hij in een brief. "Momenteel heb ik maar negen contracten opgezegd, om te voorkomen dat er over massa-ontslagen wordt gesproken", aldus Constantin. Dat is pas vanaf het aantal van tien ontslagen het geval, maar als het aan de reacties van de spelers lag – alleen die niet reageerden of weigerden – had het aantal hoger kunnen zijn.

Lees ookFC Sion zet te midden van coronacrisis spelers op straat

"Als ik nog één advies mag geven aan de spelers wiens contract ik nog niet beëindigd heb: accepteer het voorstel van de club alsnog. Spelers krijgen hun normale loon weer als de competitie hervat wordt", zei de voorzitter. "Let op de omstandigheden, want deze situatie wordt alleen nog maar erger."

De preses spreekt van 'een oorlog' in de wereld en noemt de maatregelen die hij heeft genomen, strikt noodzakelijk. Johan Djourou en Alex Song (beiden ex-Arsenal) werden onder andere ontslagen door Constantin. De Zwitserse spelersvakbond heeft inmiddels wel aangekondigd alle ontslagen te zullen aanvechten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021