Herstel De Kogel verloopt goed: "Kan weer lopen zonder krukken"

20 maart 2020, 16:15

Voormalig FC Utrecht-aanvaller Leon de Kogel (op archiefbeeld) kan weer lopen zonder krukken. De oud-profvoetballer raakte in 2018 zwaargewond bij een ongeluk en het was maar zeer de vraag of hij ooit weer zou kunnen lopen, maar herstelt vooralsnog erg goed.

Dat vertelt hij tegenover FOX Sports. De Kogel moest wel weer helemaal opnieuw leren lopen na zijn auto-ongeluk, maar dat lukt inmiddels wel en zonder krukken. Terugkeren als voetballer zit er nooit meer in. "Maar dat ik nu een balletje kan passen, is iets nieuws. Eigenlijk is alles weer een beetje op de rit. Ik ben nog altijd zwaar aan het revalideren, maar het gaat beter dan ik ooit heb durven dromen", zei De Kogel, die na het ongeluk moest vechten voor zijn leven. 

Lees ook: Barmhartige Ziyech biedt Leon de Kogel de helpende hand

Er werd een benefitwedstrijd geregeld voor De Kogel bij (Jong) FC Utrecht en hij kreeg ook een financiële bijdrage van Ajacied Hakim Ziyech. De gestopte aanvaller kreeg sinds het ongeluk namelijk geen salaris meer van zijn toenmalige club UE Cornellà. Ook de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur op Malta wilde niet betalen. De Kogel is actief als jeugdtrainer bij SV Houten en liet eerder ook al weten wel in de voetballerij actief te willen blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen