Eredivisie-update RKC Waalwijk: ziekenboeg loopt leeg

Eredivisie-update RKC Waalwijk: ziekenboeg loopt leeg

21 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel XVIII: RKC Waalwijk.Algemene status
RKC trainde vorige week besloten. Daarnaast zijn het spelershome en het krachthonk sindsdien dicht. Daarna volgde het verdelen van de selectie over twee kleedkamers en gingen de spelers zo snel mogelijk naar buiten. Na het advies van NOC*NSF om alle trainingsfaciliteiten te sluiten besloot RKC om alles op slot te doen.

De spelers hebben zelf voor de komende weken een schema gekregen met onder meer conditie- en krachttraining om ze zo goed mogelijk voor te bereiden voor de eventuele hervatting van dit seizoen.

Trainingen
Voor RKC Waalwijk staat 'veiligheid voorop' en dat is de reden dat de deuren van het Mandemakers Stadion gesloten werden. De selectie van Fred Grim traint daarom sinds deze week niet langer in groepsverband, maar de spelers volgen een individueel programma. Het gaat daarbij om looptrainingen en andere dingen die zonder apparatuur gedaan kunnen worden. Wel gaat de club er in dat scenario vanuit dat er nog enkele weken de tijd komt voor de herstart om de spelers volledig op te trainen. 

Blessures
De noodgedwongen pauze kan RKC Waalwijk wellicht wat meer stootkracht geven voorin. Met Dylan Vente en Mario Bilate – ze maakten beide nog geen enkele goal dit seizoen overigens – zijn de enige echte spitsen van Fred Grim geblesseerd. Met Daan Rienstra staat er nog een sterkhouder buitenspel: komen zij fit terug als er nog hervat loopt? 

Corona-nieuws
Ook RKC Waalwijk vraagt werktijdverkorting aan door corona 
Van Mosselveld vreest voor competitievervalsing door corona 
Eredivisie-trainers begripvol over KNVB-besluit om te cancelen

Social media

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020