NEC zegt diverse contracten van spelers en stafleden formeel op

20 maart 2020, 16:00

NEC heeft aflopende contracten formeel opgezegd. Het gaat om vijf spelers en drie stafleden, waaronder trainer Adrie Bogers (foto). Clubs moeten voor 1 april een formeel besluit nemen over aflopende verbintenissen, anders lopen die automatisch onder dezelfde voorwaarden door. "Het beleid was toch al om alles op te zeggen, dat hebben we vorig jaar ook al zo gedaan", licht algemeen directeur Wilco van Schaik toe.

Het betreft de verbintenissen van spelers Mart Dijkstra, Randy Wolters, Niek Hoogveld, Soufian El Karouani en doelman Job Schuurman. Naast Bogers zijn de contracten van Gabor Babos (keeperstrainer) en Muslu Nalbantoglu (teammanager) ook opgezegd. Rogier Meijer en François Gesthuizen, die samen met Bogers het trainerstrio van NEC vormen, beschikken over een doorlopend contract. "Het wil niet zeggen dat ze allemaal nu zomaar vertrekken. We gaan met iedereen in gesprek", laat Van Schaik weten aan Omroep Gelderland.

De verbintenissen van Josef Kvida, Bas Kuipers, Norbert Alblas, Frank Sturing en Etien Velikonja lopen eveneens af. Maar op hen heeft NEC een optie tot verlenging en gaat de regelgeving voor het formeel opzeggen niet op.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen