Eredivisie-update ADO Den Haag: onzekerheid rondom Engelsen

Eredivisie-update ADO Den Haag: onzekerheid rondom Engelsen

21 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel XVII: ADO Den Haag.Algemene status
Het was überhaupt al schrikken voor alleen de Engelse enclave van de ploeg. In eerste instantie was het volgens Voetbal International al niet toegestaan dat Alan Pardew, Chris Powel, Paul Butler en de Engelse spelers zouden terugkeren naar het eiland. Pardew en de staf zijn momenteel nog in Nederland, maar het is nog afwachten was zij de komende tijd gaan doen.

Mohamed Hamdi vindt het vervelend voor de supporters en de club, maar kent zijn rol. "Uiteraard staat de gezondheid en veiligheid van een ieder voorop. We delen het KNVB-standpunt om alle wedstrijden zo lang mogelijk met publiek te laten spelen. Achter gesloten deuren spelen is voor ons geen optie. Zonder supporters spelen we niet."

Trainingen
ADO Den Haag heeft het advies van de overheid overgenomen om alle trainingsaccommodaties te sluiten overgenomen. Dat betekent dat er tot en met 6 april niet collectief getraind wordt en het Cars Jeans Stadion gesloten blijft. De spelers kunnen uiteraard vanuit huis wel trainen, al heeft ook een deel van de spelers verzocht om naar hun thuisland terug te mogen. Het is onbekend of alle stafleden en spelers zich nog in Nederland bevinden. 

Blessures
ADO Den Haag mag dan weliswaar in grote problemen zitten, de ziekenboeg is grotendeels leeg. Alleen rechtsachter was Jordan Spence over, door het verhuur van Milan van Ewijk en de blessure van Dion Malone. Die zou er enkele weken uitliggen, dus kan deze extra rustperiode goed gebruiken. Dat geldt ook voor John Goossens, al was hij sowieso alweer op de weg terug. 

Corona-nieuws
Pardew: "Moeten bewust zijn dat gezondheid op één staat"

Social media
#StayAtHomeChallenge

Terugkijken!

Thuisvermaak

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020