Deze competities hebben hervatting verder uitgesteld

Deze competities hebben hervatting verder uitgesteld

20 maart 2020 – Nederland moet nog een knoop doorhakken, maar de eerste competities hebben al besloten om ook de hele maand april niet te voetballen. Engeland, België, Schotland en de Verenigde Staten kozen deze week allemaal voor verder uitstel. De kans is levensgroot dat meer competities dit voorbeeld volgen.Engeland
De Engelsen besloten donderdag als eerste het uitstel naar een nieuwe datum te plaatsen. De Premier League, de lagere divisies en het professionele vrouwenvoetbal ligt de hele maand april nog stil. Afhankelijk van hoe het coronavirus zich ontwikkelt, wel men in mei weer voetballen. Hoe het ook loopt: de clubs zijn vastberaden het seizoen af te ronden.

België
Bij onze zuiderburen wordt in april ook nog niet gevoetbald. België kiest voor hetzelfde scenario als Engeland. Oorspronkelijk zou daar de bal op 5 april weer gaan rollen. De Belgen houden ondertussen rekening met verschillende scenario's en werken die op de achtergrond ook uit.

Schotland
De Schotse FA vermoedt dat voetballen vanaf 30 april ook te ambitieus is. Medici verwachten dat over ruim een maand de piek van het coronavirus in Schotland nog moet komen. De voetbalbond sluit dan ook zeker niet uit dat het uitstel langer zal duren. In een verklaring laten de Schotten tevens weten dat het spelen van de play-offs om deelname aan het EK in juni optimistisch is. Schotland speelt op eigen bodem Israël. Wanneer blijft de vraag.

Verenigde Staten
De Amerikaanse Major League Soccer prikte 10 mei als nieuwe datum. Een week geleden koos de MLS ervoor de competitie dertig dagen stil te leggen. Echter hebben de autoriteiten in de Verenigde Staten bepaald dat evenementen met meer dan vijftig bezoekers tot begin mei niet plaats mogen vinden.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020