Eredivisie-update Fortuna Sittard: huiswaarts en geduld bij Ultee

Eredivisie-update Fortuna Sittard: huiswaarts en geduld bij Ultee

21 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel XVI: Fortuna Sittard.Algemene status
Het stadion van Fortuna Sittard is tot 6 april niet toegankelijk. Dat betekent dat het kantoor, het clubmuseum en de Fanshop tot die tijd gesloten blijven. Fans kunnen nog wel terecht bij de fanshop in het Office Centre Sittard. Het kantoorpersoneel voert zijn werkzaamheden zoveel mogelijk thuis uit, zodoende blijven verschillende afdelingen wel bereikbaar.

Door de omstandigheden moest Fortuna ook de Besiktas Talentendagen annuleren. De samenwerkende clubs hadden volgende maand in Sittard de talenten uit de regio uitgenodigd. De driedaagse talentenjacht wordt op een nader te bepalen moment ingehaald. Het evenement Walk for Life in het paasweekend gaat helemaal niet door. Ook niet op een ander moment. Fortuna was als partner betrokken bij deze wandeltocht, die onderdeel uitmaakt van de beroemde Kennedymars.

Trainingen
Ook Fortuna Sittard heeft de spelers huiswerk meegegeven. De selectie moet namelijk thuis de conditie op peil houden, omdat er net als bij alle andere Nederlandse clubs niet getraind wordt. Daarvoor is per individu een trainingsschema gemaakt. Fortuna heeft sommige spelers de vrijheid gegeven om terug te keren naar hun familie, voor zover dat mogelijk is.

Blessures
Djibril Diannessy is al maanden vaste klant in de Limburgse ziekenboeg. Sinds de promotie kwam de aanvaller slechts twee keer in actie. Vorig seizoen speelde een zware knieblessure hem parten en in de voorbereiding op het huidige seizoen sloeg het noodlot opnieuw toe. Vooralsnog zijn er geen signalen dat zijn rentree aanstaande is. Verder is de ziekenboeg vrijwel leeg, waardoor deze rust geen 'voordeel' biedt voor de Limburgers, integendeel zelfs omdat bij de directe concurrentie wel weer spelers kunnen aansluiten.

Corona-nieuws
Contractonderhandelingen Ultee geparkeerd vanwege corona

Social media
Helden van Sittard

Uit de oude doos

Museum-item

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020