Levchenko: "Mensen zullen ervan schrikken wat zij verdienen"

20 maart 2020, 12:20

In Duitsland leveren spelers salaris in om hun club te helpen in deze crisistijd. Borussia Mönchengladbach was de eerste en Karlsruher SC volgde het voorbeeld. Waait dit fenomeen ook over naar Nederland? "Als je spelers zelf om morele redenen besluiten hun club tegemoet te komen dan is dat prima", aldus Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS.

"Maar ik keur het af als clubs een moreel beroep op voetballers gaan doen. Je kunt ze niet dwingen of zelfs roepen dat het goed zou zijn. Contracten moeten worden gerespecteerd", vervolgt Levchenko in Trouw. "Mensen zullen ervan schrikken wat zij verdienen. Dat is per jaar soms maar een paar duizend euro."

Lees ook: spelers Mönchengladbach staan deel salaris af

Bij clubs in de Eerste Divisie zijn salarissen niet riant. Tegelijkertijd lijden deze clubs ook het meest onder de coronacrisis. De meeste willen gebruikmaken van de regeling waarbij de overheid salaris overneemt van personeel dat nu geen werk heeft. "De vraag is nu wat de overheid onder omzetdaling verstaat: is dat wat nu al merkbaar is of verwachte daling over een mand? Dat is nog niet duidelijk", aldus competitiebaas Marc Boele.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen