Corona maakt overgang PEC naar natuurgras onzeker

Corona maakt overgang PEC naar natuurgras onzeker

20 maart 2020 – De overgang van PEC Zwolle naar natuurgras staat door de coronacrisis op losse schroeven. In een normale situatie en bij handhaving wilde PEC komend seizoen het kunstgras vaarwel zeggen. "Los van de vraag of het planningtechnisch allemaal nog haalbaar is straks, is niet helemaal zichtbaar hoe groot de financiële impact zal zijn", laat algemeen manager Jeroen van Leeuwen weten."Daarom moeten we niet alleen naar de competitie kijken", vervolgt Van Leeuwen tegenover De Stentor. "Als we gaan hervatten, welke invloed heeft dat dan op de begroting van het nieuwe seizoen? We lopen verschillende scenario's door en geven het zeker niet op."

Visser: "We zullen moeten dealen met deze bizarre situatie"

Een scenario is dat de Eredivisie ergens eind juni eindigt. Normaliter begint in die periode de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Het probleem is dan nog niet eens zozeer de aanleg van het natuurgrasveld in het stadion. Daar denken wij twee tot vier weken voor nodig te hebben. Het aanleggen van de trainingsvelden neemt meer tijd in beslag. Daar komt bij dat je in deze onzekere periode ook afhankelijk bent van de leveringen en manschappen."

De financiële gevolgen van het coronavirus blijven ook nog onduidelijk. "We weten niet of dit seizoen nog wordt uitgespeeld, wanneer het nieuwe begint en wat dit allemaal met het aantal seizoenkaarthouders en sponsoren gaat doen. Daardoor is het moeilijk om de begroting voor het nieuwe seizoen vast te stellen en te bepalen of deze plannen nog in dat plaatje passen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 25 oktober 2020

  2. zaterdag 24 oktober 2020

  3. vrijdag 23 oktober 2020