Gullit: "Olympische Spelen kunnen niet doorgaan in deze tijd"

20 maart 2020, 10:08

Ruud Gullit is duidelijk: de Olympische Spelen kunnen volgens hem niet doorgaan en moet het IOC een voorbeeld nemen aan de UEFA. "Natuurlijk is het voor iedereen een verwarrende tijd, zal alle onzekerheid nog wel even duren, maar iedere beslissing moet in het teken staan van de volksgezondheid", vindt Gullit.

"Saamhorigheid is wat nu wordt gevraagd. M'n hoofd staat helemaal niet naar voetbal", zegt de oud-speler van PSV en AC Milan in De Telegraaf. "De bonden, UEFA en FIFA hebben ook terecht besloten om alle competities stop te zetten. In een vroeg stadium, in het belang van de gezondheid van mensen. Voor andere sportorganisaties zijn zij een voorbeeld. Zoals de Formule 1, die de beslissing tot uitstel veel eerder had kunnen nemen, en helemaal het IOC als organisator van de Olympische Spelen. Die kunnen toch niet doorgaan in deze crisistijd. Los van het gegeven dat atleten zich niet of nauwelijks goed kunnen voorbereiden en er geen sprake meer is van een gelijk speelveld."

De tragische gebeurtenissen in Italië maken indruk op Gullit, die regelmatig contact heeft met de kok van zijn oude club Milan. "Zoveel mensen overlijden in Noord-Italië. Dat grijpt me wel aan. Ik heb er prachtige jaren meegemaakt en dan leef je mee met die mensen. Het is voorlopig ook niet voorbij. In Italië zorgen kinderen vaak voor de ouders, nemen die in huis, zitten bij elkaar, gaan samen naar de kerk terwijl je zulk contact zoveel mogelijk moet vermijden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen