"In allerergste geval wordt competitie helemaal niet uitgespeeld"

20 maart 2020, 09:09

Voor het afronden van de Eredivisie bestaan drie scenario's: voor juli de competitie uitspelen, helemaal niet uitspelen of vervolgen zonder publiek. "Scenario twee en drie zijn desastreus", stipt Vitesse-directeur Pascal van Wijk aan.

"Voor scenario twee: welke club wordt dan kampioen? Hoe zit het met de verdeling van de Europese tickets? Hoe steekt de degradatie en promotie in elkaar? En scenario drie: Voetbal zonder publiek is een gedrocht", somt Van Wijk op in De Gelderlander. "Alleen in het eerste scenario zou de schade voor het profvoetbal in alles minimaal zijn."

Vooralsnog ligt het Nederlandse voetbal tot en met 6 april stil. Over hoe verder is op dit moent nog geen duidelijkheid. De kans is groot dat dit uitstel verlengd wordt tot mei, zoals in Engeland en België al is gebeurd. Van Wijk: "Er is heel veel overleg. Er zijn alleen nog weinig antwoorden. We doen er met zijn allen alles aan om de competitie tot een goed einde te brengen. Of ik me zorgen maak? Ja, want in het allerergste geval moeten we er ook rekening mee houden dat de competitie helemaal niet wordt uitgespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen