Koeman droomt: "Hopelijk word ik ooit trainer van Barça"

Koeman droomt: "Hopelijk word ik ooit trainer van Barça"

20 maart 2020 – Ronald Koeman heeft zijn wens om ooit trainer te worden van FC Barcelona nog maar eens duidelijk gemaakt. In een interview met Marca flirt de bondscoach van Oranje met de Catalanen, die hij dit seizoen nog moest afzeggen.Barça zocht in januari een opvolger voor de ontslagen Ernesto Valverde. Daarvoor klopte de club aan bij Koeman. "Ze belden mij en ik heb 'nee' gezegd vanwege het Nederlands elftal. Drie maanden voor een eindtoernooi kan ik niet vertrekken. Na het EK is er tijd om te evalueren."

Koeman had het geen slecht moment gevonden om in te stappen. "Barcelona kan altijd prijzen winnen. Ze hebben goede spelers en de mogelijkheid om de beste voetballers te halen. Als ik zonder baan had gezeten, was het natuurlijk anders voor mij geweest. In Barcelona heb ik mijn beste tijd als voetballer gekend en ik hou van de stad. Hopelijk word ik ooit trainer van Barça."

Over de huidige ploeg van Barcelona heeft Koeman een duidelijke mening. "Het team heeft een snelle speler nodig. Kijk hoe veel problemen Vinicius (Real Madrid, red.) Barcelona bezorgde. Nu is er niemand die diep gaat. In het midden staan veel spelers met dezelfde kenmerken. Ansu Fati vind ik het goed doen. Barcelona heeft meer van zulke spelers nodig, de rest speelt om de bal te ontvangen."

Frenkie
Ook laat Koeman zijn licht schijnen over Frenkie de Jong. "Het is belangrijk dat hij speelt, maar je kunt discussiëren over zijn positie. Bij het Nederlands elftal speelt hij meer naar achter. Zijn positie bij Barcelona is anders dan bij Nederland en Ajax. Hij leert nu hoger spelen, dat maakt het niet alleen maar negatief. Maar het is niet zijn beste positie. Als hij verder naar achteren speelt, zou hij beter uit de verf komen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020