'Niet voltooien seizoen zou PL-clubs 817 miljoen euro kosten'

19 maart 2020, 23:58

Hoe het restant van het seizoen eruit komt te zien is nog onduidelijk, maar over één ding zijn de twintig Premier League-clubs het met elkaar eens: het seizoen moet links- of rechtsom worden afgemaakt. Lukt dat niet, dan heeft dat namelijk enorme financiële gevolgen. Het kost de competitie 817 miljoen euro aan televisiegelden als het seizoen niet kan worden voltooid, meldt The Athletic.

Vertegenwoordigers van de twintig Premier League-clubs kwamen donderdagochtend via een telefonische vergadering bijeen om het te hebben over het vervolg van het seizoen. Tijdens de bijeenkomst werden clubs geïnformeerd over de dreigende financiële strop. Geen van de clubs wil dat de coronacrisis de Premier League nog veel meer geld gaat kosten, dus zitten zij op één lijn: het seizoen moet hoe dan ook worden afgemaakt, met of zonder publiek.

Net als alle andere Europese topcompetities ligt de Premier League voorlopig stil. Doordat het EK is uitgesteld, is er wat meer ruimte om het seizoen af te maken. Veel zal echter afhangen van de datum waarop weer gevoetbald kan worden. Op zijn vroegst zal pas begin mei de Premier League worden hervat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen