Mikel geeft uitgebreid tekst en uitleg over vertrek bij Trabzonspor

Mikel geeft uitgebreid tekst en uitleg over vertrek bij Trabzonspor

19 maart 2020 – John Obi Mikel heeft in een onderhoud met The Guardian uitgebreid uitgelegd waarom hij is vertrokken bij Trabzonspor. Een aantal dagen nadat hij op Instagram klaagde dat er in Turkije ondanks het heersende coronavirus nog werd gevoetbald, werd zijn contract ontbonden. "Ik dacht gewoon: hier wil ik geen deel van uitmaken."Afgelopen zaterdag maakte Mikel duidelijk dat hij wilde dat de Süper Lig het voorbeeld van andere competities zou volgen en de komende speelrondes zou schrappen. Trabzonspor-voorzitter Ahmet Agaoglu was allerminst blij met de kritiek van de Nigeriaan. Hij eiste dat Mikel zijn Instagram-post verwijderde. "Voetbal is het enige in Turkije waardoor mensen van hun stress kunnen afkomen, zichzelf kunnen vermaken en hun geest kunnen bezighouden", sprak Agaoglu. "Als ze de competitie voor lange tijd opschorten, zullen over een maand niet genoeg rechters meer zijn om te beslissen over alle echtscheidingszaken."

Mikel besloot voet bij stuk te houden en zijn Instagram-post niet offline te halen. Tegen Istanbul Basaksehir maakte hij nog deel uit van de selectie, maar bleef hij negentig minuten op de bank. "Niemand was gemotiveerd, de spelers waren allemaal bang. Er werden geen handen geschud. Het voelde niet goed. Ik dacht gewoon: hier wil ik geen deel van uitmaken", aldus Mikel, die vreesde dat hij Turkije niet zou uitkomen als het virus op grote schaal in het land zou uitbreken.

De middenvelder wilde niet het risico lopen dat hij zijn familie niet meer zou kunnen opzoeken en besloot op een vertrek aan te sturen. "De club zei: 'Als je gaat, kom je niet meer terug'. Ze dachten niet dat ik bij mijn standpunt zou blijven en het contract zou opzeggen. Maar het kon me niet schelen wat ze deden. Ik zei: 'Als je het contract moet ontbinden, ontbinden we het. Ik moet naar huis om mijn familie te zien voor het geval er iets met hen gebeurt.'''

En zo geschiedde. Mikel is blij dat hij voet bij stuk heeft gehouden. "Iedereen in Turkije was bang om iets te zeggen omdat ze misschien gestraft zouden worden door de club of omdat de fans tegen hen zouden zijn, maar ik vond dat iemand iets moest zeggen. Gewoon de waarheid, wat er moest gebeuren. Dat is alles wat ik heb gedaan. Ik heb berichten ontvangen van spelers in Turkije die me vertelden: 'Goed dat je bent opgestaan, want wij kunnen het niet zeggen, ik hoop dat je het begrijpt.' Ze zijn bang om hun contract en hun baan te verliezen. Dat begrijp ik."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 maart 2020

  2. vrijdag 27 maart 2020

  3. donderdag 26 maart 2020