Premier League ligt nog langer stil en hervat op z'n vroegst in mei

Premier League ligt nog langer stil en hervat op z'n vroegst in mei

19 maart 2020 – Het Engelse voetbal ligt de hele maand april nog stil. Op z'n vroegst begint de bal in mei weer te rollen. Dat besluit geldt voor de Premier League, de lagere divisies en het professionele vrouwenvoetbal. Clubs zijn wel vastberaden het seizoen af te maken. Oorspronkelijk lag het voetbal in Engeland tot 3 april stil.De FA, de Premier League, de EFL (organisator lagere divisies), de verantwoordelijken voor de vrouwencompetitie en de spelers- en trainersvakbond kwamen donderdagochtend samen voor overleg over de toekomst van de competities. Behalve het uitstel van een maand, is men verenigd in het streven om de competities af te ronden, zo staat in gezamenlijke verklaring.

Normaliter dient het Engelse voetbalseizoen niet later te eindigen dan 1 juni. Gezien de unieke situatie is de FA (de Engelse bond) bereid deze deadline te verschuiven. Dit kan ook, omdat het Europees kampioenschap naar de zomer van 2021 is verschoven. Echter blijft alles afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus.

Vooralsnog liggen de Nederlandse competities tot 6 april stil. UEFA-bestuurder en voormalig KNVB-voorzitter Michael van Praag liet deze week weten dat de Eredivisie uiterlijk 28 april moet hervatten, wil het voor 30 juni klaar zijn. 30 juni is een cruciale datum, omdat dan spelerscontracten aflopen. Gezien de nieuwe ontwikkelingen in Engeland is het maar de vraag of dit allemaal lukt.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 31 maart 2020

  2. maandag 30 maart 2020

  3. zondag 29 maart 2020