Transferweekje: Ajax-mutaties, Bayern en Braziliaan voor PSV

21 maart 2020, 11:45

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ajax-update

Rondom Ajax speelt op de achtergrond van alles. In Italië werd de belangstelling van AS Roma voor Ryan Gravenberch gemeld. Maar volgens [a,https://www.telegraaf.nl/sport/1738994370/de-rentree-van-neres-is-een-reele-optie-bij-ajax,_blank,De Telegraaf] hebben Ajax en de middenvelder de intentie om het contract te verlengen. In een Q&A liet Ajax-watcher Mike Verweij ook weten dat vóór de coronacrisis de situatie van Davy Klaassen bij Werder Bremen nauwlettend in de gaten werd gehouden door de Amsterdammers. Bij degradatie van Werder is de oud-Ajacied wellicht tegen een zacht prijs op te halen. Verder is de verwachting dat een transfer van Sergino Dest naar Bayern München niet al te veel problemen oplevert en lonkt Real Madrid voor Donny van de Beek (zie verderop in deze rubriek). Aan het einde van het seizoen vertrekt Ryan Babel eveneens. De huurling keert vermoedelijk terug naar Galatasaray. Volgens de Turkse krant Sabah baalt Galatasaray ervan dat het EK verplaatst is. Cim Bom had gehoopt komende zomer nog een mooie transfersom voor hem te vangen. Dat is een utopie gezien Babels spel bij Ajax en het feit hij zich op het Europees kampioenschap niet alsnog in de kijker kan spelen.

Operatie Barça

De transferplannen van FC Barcelona krijgen steeds meer vorm. Barça hoopt de peperdure Neymar (10 miljoen euro) en Lautaro Martinez (111 miljoen euro) naar Camp Nou te halen. Om de kosten enigszins te drukken, wil de club Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé betrekken in een ruildeal. Dat nieuws stond donderdag groot op de voorpagina van Mundo Deportivo. Dembélé staat naar verluidt in belangstelling van zowel Paris Saint-Germain als Internazionale, de beide werkgevers van Barça's eigen doelwitten. Voor Coutinho staan de clubs niet in de rij. Op huurbasis bij Bayern München maakt hij dit seizoen geen grootse indruk. Waarschijnlijk dat Bayern de koopoptie van 120 miljoen dan ook niet gaat lichten. Wel zou Chelsea belangstelling hebben voor de Braziliaan.

Ultieme poging United voor Van de Beek

Manchester United heeft stoute plannen: de Engelsen proberen Donny van de Beek alsnog naar Old Trafford te halen. Van de Ajacied wordt ondersteld dat hij zo goed als rond is met Real Madrid, desondanks heeft United de hoop op zijn komst nog niet opgegeven. Dat is wat Marca deze week meldde. Volgens de Madrileense krant heeft de nummer vijf van de Premier League een ultiem bod in petto. United beseft ook dat de kans van slagen niet groot is. Waarschijnlijk kan dit alleen wanneer Real het voorcontract met Van de Beek opzegt en vooralsnog zijn er geen signalen dat dit ook gaat gebeuren.

To-do-lijst Bayern

Bayern München timmert te midden van de coronacrisis flink aan de selectie voor volgend seizoen. Dat blijkt uit de berichtgeving van BILD. Van de huidige spelersgroep wil Der Rekordmeister verlengen met Manuel Neuer (33), Thomas Müller (30) en David Alaba (27). Dat wordt echter geen eenvoudig een-tweetje. Neuer en Müller geven de voorkeur aan een langdurige verbintenis, maar gezien hun leeftijd is de vraag of Bayern dat wel wil. Voor Alaba geldt dat hij ook in belangstelling staat van FC Barcelona en Real Madrid. Het drietal Jerome Boateng, Javier Martinez en Corentin Tolisso staat in de etalage. Van huurlingen wil Bayern de optie tot koop voor Ivan Perisic lichten en gaat Philippe Coutinho terug naar Barcelona. Ondertussen smeedt technisch directeur Hasan Salihamidzic plannen voor een toptransfer. Leroy Sané van Manchester City moet de grote aankoop worden, maar liggen Barça en Real ook voor hem op de loer.

PSV en Jorge

Ajax haalde met David Neres en - recenter - Antony twee grote Braziliaanse talenten naar Nederland, maar ook PSV lijkt zijn vizier op het sambaland te richten. Volgens BILD willen de Eindhovenaren het talent Kaio Jorge naar Nederland halen. De spits van Santos kwam pas tot dertien duels in het eerste elftal, maar moet desondanks toch al twintig miljoen euro kosten. Wie weet dus een opvolger voor de illustere Eindhovense Brazilianen Romario en Ronaldo. De concurrentie is overigens flink. Ook RB Leipzig, Juventus en Real Madrid hebben volgens het Duitse blad interesse in de aanvaller. In Duitsland moet Jorge de opvolger van Timo Werner worden, die naar verluidt een toptransfer wil gaan maken. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen