Eredivisie-update PEC Zwolle: kunstgras-vraag, voedselbank

Eredivisie-update PEC Zwolle: kunstgras-vraag, voedselbank

20 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel XV: PEC Zwolle.Algemene status
Behalve financiële onzekerheden is het twijfelachtig of PEC Zwolle na dit seizoen het kunstgras vaarwel kan zeggen. De Blauwvingers waren bij handhaving van plan over te stappen op natuurgras. Algemeen manager Jeroen van Leeuwen liet aan De Stentor weten dat PEC moet afwachten wat de financiële impact wordt en of plantechnisch straks allemaal nog haalbaar is.

Voorlopig zit het MAC³PARK stadion op slot. De receptie, fanschop en kantoren zijn tot nader order gesloten. De clubmedewerkers verrichten hun taken zoveel mogelijk vanuit huis. Alle activiteiten in de thuishaven vinden geen doorgang. "Het belangrijkste voor nu is om in onze gezonde regio Zwolle boerenverstand te blijven gebruiken en in ieder geval de maatregelen vanuit de landelijke overheid en het RIVM na te leven", aldus voorzitter Adriaan Visser.

Trainingen
De groepstrainingen van PEC Zwolle zijn geschrapt. Spelers zitten met een individueel trainingsschema thuis. De afgelopen dagen kwamen ze nog wel naar het stadion om wat apparatuur op te halen, waarmee de medische staf hun gesteldheid in de gaten kan houden. Interviews met selectie- en stafleden kunnen telefonisch gefaciliteerd worden door de club.

Blessures
Een knieblessure speelde Sam Kersten in de wedstrijden tegen Vitesse en Fortuna Sittard parten. Hij zou vorig weekend tegen Heracles Almelo ook niet in actie komen. Volgens PEC betrof het echter een lichte kwetsuur en lijkt de verdediger weer inzetbaar, zodra de competitie hervat. De talentvolle Jarno Westerman (17) is herstellende van een gebroken middenvoetsbeentje.

Corona-nieuws
Corona maakt overgang PEC naar natuurgras onzeker
Visser: "Zal met niet verwonderen als we niet meer spelen"

Social media

#StayAtHomeChallenge

Vitamines voor voedselbank

Initiatief PEC-fans

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020