Gisteren gemist: WK clubteams uitgesteld, nieuw platform PSV

Gisteren gemist: WK clubteams uitgesteld, nieuw platform PSV

19 maart 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 18 maart.FIFA stelt WK voor clubteams uit naar nog onbekende datum
Het  WK voor clubteams wordt verplaatst, zo heeft de FIFA besloten. Het toernooi stond gepland voor volgend jaar zomer, maar wordt verzet vanwege het uitgestelde EK en de Copa America. Wanneer het kampioenschap wél wordt gespeeld, is nog onduidelijk.

PSV steekt supporters hart onder de riem met online platform
Het kan nog wel een tijdje duren voordat het Philips Stadion zijn deuren weer opent, maar supporters van PSV hoeven zich de komende tijd niet te vervelen. Althans, niet helemaal. Samen met zijn Brainport Eindhoven-partners heeft de club een online platform gelanceerd om zijn fans wat meer te doen te geven. 'Blijf thuis, blijf fit en blijf betrokken', luidt de boodschap van PSV.

The Guardian: PL-clubs vastbesloten huidige seizoen af te maken
Vertegenwoordigers van de twintig Premier League-clubs komen donderdagochtend via een telefonische vergadering bijeen om het onder meer te hebben over de restant van de competitie. Het voetbal in Engeland ligt tot in elk geval 3 april vast en het is vooralsnog onduidelijk wanneer er getraind kan worden, laat staan weer wedstrijden kunnen worden gespeeld. Volgens The Guardian zullen de clubvertegenwoordigers er desalniettemin op aandringen om voor 30 juni het seizoen af te maken, ook als dat betekent dat er achter gesloten deuren gespeeld moet worden.

Hearts vraagt spelers en staf 50 procent loon in te leveren
Heart of Mithlodian is in acute financiële problemen gekomen door het coronavirus. Om ontslagen te voorkomen, vraagt de Schotse club zijn spelers en staf vijftig procent van hun salaris in te leveren. Wie dat niet kan of wil, mag de club verlaten.

Löw: "Het lijkt erop dat de natuur zich tegen ons keert"
Te midden van de coronacrisis heeft Joachim Löw zijn bijzondere visie op het virus gedeeld. Dat deed hij woensdag tijdens een speciaal ingelaste persconferentie van de Duitse voetbalbond (DFB). "Niets is meer wat het was", stelde de Duitse bondscoach.

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020