Geen werktijdverkorting voor NEC: "Komen niet in aanmerking"

18 maart 2020, 22:34

Meerdere Nederlandse clubs hebben werktijdverkorting aangevraagd nu er voorlopig niet gevoetbald wordt, maar lijken niet in aanmerking te komen voor de regeling. Dat bevestigt ook Wilco van Schaik. Bij de Jarda Podcast van ForzaNEC legt de algemeen directeur van NEC uit hoe dat zit.

Volgens Van Schaik zit de werktijdverkorting voor clubs anders in elkaar dan aangekondigd door het kabinet. "Daar komen we niet voor in aanmerking. De KNVB en de FBO (Federatie van Betaald voetbal Organisaties, red.) bekijken nu of er voor het voetbal een andere regeling kan komen. Nu vallen wij erbuiten. Het is allemaal nog vers, alles is snel gegaan. Anderhalve week geleden speelden we nog een wedstrijd, nu zitten we allemaal thuis."

NEC had het verzoek voor werktijdverkorting al klaarstaan. "Maar zoals het er nu naar uitziet, komen we er niet voor in aanmerking. Werktijdverkorting geldt pas bij twintig procent omzetverlies. We zijn nu aan het inschatten of we daaraan komen. Als we de wedstrijden nog gaan spelen, halen we die omzet wel binnen. Spelen we ze niet, is het een ander verhaal", aldus de bestuurder, die aangeeft dat salarissen de grootste kostenpost voor NEC zijn. "Werktijdverkorting zou flink schelen. Dit is een flinke klap. Bij WW is het verhaal hetzelfde. Er worden nu allerlei mogelijke manieren bekeken, in het voetbal en bij het NOC*NSF voor de andere topsport. We kijken ook naar loonbelasting. Financieel zitten we al in zwaar weer. Als er echt lang niet gevoetbald gaat worden, dan komen we in de problemen, ja. En dat geldt voor wel meer clubs."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen