Coronavirus brengt ook onzekerheid in zaakwaarnemerswereld

Coronavirus brengt ook onzekerheid in zaakwaarnemerswereld

18 maart 2020 – Het coronavirus ontwricht de gehele voetbalwereld. Voetbalbonden, clubs, spelers, maar ook zaakwaarnemers verkeren in onzekerheid. Zo ook Guido Albers van Players United Management, die een aantal grote namen in zijn stal heeft.Albers is de zaakwaarnemer van onder meer Ajax-middenvelder Donny van de Beek. Hij behartigt ook de belangen van Giovanni van Bronckhorst, trainer van het Chinese Guangzhou R&F. Albers was in december en januari in China, waar de pandemie begon. "Spelers en clubs in Nederland zeiden toen nog: 'het is maar een griepje'. Maar vervolgens hoorde ik in China: 'je moet weg, want het land gaat waarschijnlijk op slot'. Toen had ik wel door dat er meer aan de hand was", zegt hij tegen RTL Nieuws.

De zaakwaarnemer treft zijn voorbereidingen voor komende zomer. "Maar ik houd wel rekening met de laatste ontwikkelingen. Clubs die het nu door de lockdown heel moeilijk hebben, val ik nu even niet lastig. Zij hebben al zorgen genoeg", aldus Albers, die denkt dat clubs financieel in de problemen komen door het heersende virus. "En dat voelen wij ook. Als clubs minder of bijna geen geld meer hebben, gaan bepaalde transfers natuurlijk ook niet meer door."

Ook partijen die veel geld hebben betaald om voetbal op televisie uit te zenden, voelen de gevolgen. "Die krijgen te maken met opzeggingen van abonnees. Dus die kloppen straks misschien wel bij de clubs aan voor gemiste inkomsten. Het zijn onzekere tijden allemaal."

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020