Manders: "We houden nog geen rekening met doemscenario's"

Manders: "We houden nog geen rekening met doemscenario's"

18 maart 2020 – Door het EK uit te stellen heeft de UEFA de Eredivisie wat lucht gegeven om het seizoen af te maken. Wanneer de competitie wordt hervat is nog onzeker, maar duidelijk is wel dat alle wedstrijden vóór 30 juni moeten worden gespeeld. Mattijs Manders, algemeen directeur van de Eredivisie CV, benadrukt dat er nog altijd naar wordt gestreefd om het seizoen helemaal af te ronden.Dat het EK is verplaatst naar de zomer van 2021, noemt Manders 'een wijs besluit'. "We willen de competitie nog steeds uitspelen. Iedereen had in de gaten dat het een mission impossible was om dat voor eind mei te doen", aldus de directeur tegen FOX Sports. Hij weet dat clubs in elk geval tot en met 6 april niet kunnen trainen. Gaan de trainingscentra weer open, dan hebben clubs nog tijd nodig om zich te voorbereiden op de hervatting van de Eredivisie.

Manders geeft aan dat de Eredivisie CV 'net zoals veel andere bedrijven' aan scenarioplannig doet. "Het betekent dat er een aantal variabelen zijn waar we geen antwoord op hebben. De belangrijkste variabale is: wanneer kunnen we weer veilig naar buiten en met elkaar sporten? Daar begint het mee", zegt Manders.

"We houden nog helemaal geen rekening met doemscenario's", doelt hij op een scenario waarbij de competitie niet voor 30 juni kan worden afgemaakt. "Natuuurlijk werken we de scenario's wel uit, maar het heeft helemaal geen zin daar te veel met elkaar over te praten. Op dit moment is het streven nog steeds dat op 30 juni de Eredivisie volledig is uitgespeeld. Dat kan op een aantal manieren, zoals met of zonder publiek en met midweekse programma's."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020