Eredivisie-update FC Emmen: FIFA en op afspraak naar Meerdijk

Eredivisie-update FC Emmen: FIFA en op afspraak naar Meerdijk

19 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel XII: FC Emmen.Algemene status
FC Emmen is in deze periode alleen per mail bereikbaar. De Oude Meerdijk blijft tot nader order voor publiek gesloten. Het stadion is alleen toegankelijk voor de mensen die er echt moeten zijn, zoals geblesseerde spelers. Deze bezoeken verlopen allemaal op afspraak. 

Supporters die fanartikelen willen kopen kunnen ook alleen terecht bij de webshop. De selectie van Dick Lukkien zal tot 6 april ook niet trainen. Datzelfde geldt voor de jeugd. Voor hen zijn alle activiteiten komen te vervallen. Als alternatief voor de fans organiseerde Emmen afgelopen middag een FIFA-toernooi. Gamers konden het opnemen tegen de drie esporters van de club en speler Hilal Ben Moussa.

Trainingen
De spelers van FC Emmen werken zo veel mogelijk vanuit huis. Middels een door de club gekregen programma moeten ze zich op afstand zien fit te houden en dat geldt ook voor de geblesseerde spelers. Wel kunnen er eventueel fysiotherapeuten en andere specialisten langskomen ter begeleiding, maar dan moet dat dus individueel. Alle trainingsfaciliteiten blijven dicht tot en met 6 april en mogelijk nog langer.

Blessures
Met Michael de Leeuw, Kerim Frei en Luka Adzic moest Dick Lukkien de nodige krachten voorin missen. Sowieso was de ziekenboeg van de Drentenaren flink vol, met onder andere ook een aantal spelers dat alweer op de weg terug was. Voor Shani Tarashaj, Jan-Niklas Beste en Desevio Payne kan een nieuwe voorbereiding wellicht uitkomst bieden. Fysiek komt deze gedwongen pauze niet heel gek uit voor FC Emmen. 

Corona-nieuws
Emmen-speler Araujo mag pasgeboren kind niet zien door corona
Jansen snapt KNVB niet: "Staat geen muur om Brabant heen"

Social media
Gamen met Emmen

Spandoek voor zorgverleners


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020