Roda JC opnieuw in financiële zorgen door corona-uitbraak

18 maart 2020, 12:56

Roda JC zit opnieuw in de grote financiële zorgen. De Limburgse club was net gered van de ondergang en leek het seizoen uit te kunnen zingen, maar door de nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus is daar toch weer onzekerheid over gekomen. Bedrijven die zouden bijspringen, hebben nu veel eigen zorgen. 

Dat schrijft Voetbal International. Net als veel andere clubs is er reeds werktijdverkorting aangevraagd voor de spelers en het personeel, toch zijn er ook genoeg andere zorgen voor de Eerste Divisie-club. "We hopen dat alle crediteuren, iedereen die we geld verschuldigd zijn, voor nu rust en respijt kunnen opbrengen. Daarmee kunnen we tijd kopen", schetst interim-directeur Karel Bouckaert tegenover het weekblad.

Lees ookRoda krijgt groen licht van KNVB: zorgen over dit seizoen voorbij

"Maar dat is zo gemakkelijk niet. Iederéén zit nu in onzekerheid: ook de partijen die in beeld zijn om ons in beter vaarwater te krijgen, zitten nu zelf van de ene op de andere dag in de zorgen. Het coronavirus heeft een dusdanige impact op hun bedrijven, dat ze even helemaal geen tijd hebben om zich druk te maken over wat er op korte termijn met Roda moet gebeuren", aldus Bouckaert. Mogelijk komt het voorbestaan van Roda JC – dat net weer bezig was met het opbouwen van de organisatie – alsnog weer in de problemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen