Wijnaldum looft Klopp: "Hij is erg belangrijk voor mij geworden"

Wijnaldum looft Klopp: "Hij is erg belangrijk voor mij geworden"

18 maart 2020 – Georginio Wijnaldum is Jürgen Klopp enorm dankbaar voor de ontwikkeling die hij heeft ondergaan in de afgelopen jaren. De Nederlander stelt dat hij onder de leiding van de Duitser veel completer is geworden en niet langer alleen aan aanvallen meer dacht. "Ik ben meer allround geworden."Dat vertelt hij op de site van de UEFA over zijn eigen ontwikkeling. "Ik was gewend om alleen aanvallend te denken", zei de Nederlander. De eerste verandering begon op het WK onder Louis van Gaal in Brazilië al. "Ik kreeg een meer controlerende rol op het middenveld en dat ging mij goed af. Bij PSV en Newcastle heb ik die rol nooit gehad", herinnert Gini.

Klopp haalde Wijnaldum van Newcastle United met de gedachte om die meer verdedigende rol bij Liverpool verder in te vullen. "Ik moest dus meer allround worden. Dat was niet eenvoudig. Ik was namelijk gewend om alleen aan te vallen. Maar het heeft mij geholpen in mijn ontwikkeling. Ik ben een completere speler dan toen ik hier arriveerde."

Daar heeft de Duitse coach een grote rol in gespeeld, bevestigt Wijnaldum. "Hij heeft de club op het niveau gebracht waar het hoort, mede door zijn visie door te drukken. Dat past ook bij de club. De spelers zijn dol op hem", aldus de Nederlander. "We hebben ook veel persoonlijke gesprekken. Hij weet veel van me, dat andere trainers niet weten. Hij is erg belangrijk voor mij geworden."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 31 oktober 2020

  2. vrijdag 30 oktober 2020

  3. donderdag 29 oktober 2020