Eredivisie-update Heerenveen: groepsapp en Feanchallenge

Eredivisie-update Heerenveen: groepsapp en Feanchallenge

19 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel X: sc Heerenveen.
Algemene status
De stadionhopper kan zich de komende tijd een bezoekje aan Heerenveen besparen, want het Abe Lenstra Stadion is tot in elk geval 6 april gesloten. Nadat het kabinet afgelopen zondag scherpere maatregelen aankondigde om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, besloot de club de deuren van zijn onderkomen te sluiten. De kantoren, receptie en Feanstore zijn ook gesloten.

De club is daardoor telefonisch voorlopig niet bereikbaar, al kunnen fans altijd een e-mail sturen. De Friezen geven aan dat ze de situatie van dag op dag bekijken en de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden. Heerenveen hoopt dat de situatie zo snel mogelijk stabiliseert en normaliseert, maar stelt veiligheid en gezondheid boven alles.

Trainingen
SC Heerenveen heeft in elk geval de training voor de rest van de week stilgelegd. De spelers trainen thuis met een individueel trainingsprogramma, met data, voedingsadviezen en algemene instructies om fit en gezond te blijven. Ook moeten de spelers direct contact opnemen met de technische staf van de club als ze klachten krijgen. Via de groepsapp en mail worden de spelers door zijn club op de hoogte gehouden wat ze dagelijks moeten doen. 

Blessures
Het spitsenprobleem van sc Heerenveen kan zich met een beetje geluk oplossen: winteraanwinst Runar Espejord was niet fit en kon zodoende de concurrentie met Jens Odgaard niet aangaan. Hij heeft nu enkele weken rust en kan bij de hervatting vermoedelijk wel een gooi doen naar een basisplaats. Warner Hahn moest ook een aantal weken rust nemen en zal de extra hersteltijd wat dat betreft niet erg vinden.

Corona-nieuws
Roozemond: "Als gehele sector werktijdverkorting overwegen"
Heerenveen wil bezig blijven: "Goedkeuring van autoriteiten nodig"
Eredivisie-trainers begripvol over KNVB-besluit om te cancelen

Social media
Applaus voor de zorg

Journalistiek talent

#FeanChallenge


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020