Ook scheidsrechters missen deel van hun inkomsten

Ook scheidsrechters missen deel van hun inkomsten

18 maart 2020 – Niet alleen de clubs en grote bedrijven hebben een financiële strop van de corona-uitbraak met alle gevolgen van dien. Ook de scheidsrechters uit de Eredivisie missen een (groot) deel van hun inkomen. "Het heeft impact, ook op ons. Sommige scheidsrechters leven van het fluiten. Maar we hebben het goed, dus ik neem aan dat ze wel wat op zij hebben gezet", vertelt Bas Nijhuis.Tegenover TC/Tubantia gaat de arbiter in op de gevolgen voor de arbitrage. Zelf heeft Nijhuis niets te klagen en beschikt hij ook nog over andere bedrijven, waarmee hij naast zijn fluiten inkomsten genereert. "Ik hou rekening met het ergste", zegt hij over het afmaken van de Eredivisie. "Alleen: nu het EK niet doorgaat, is er wellicht wel ruimte om de competitie af te maken, dat zou mooi zijn. Als dat ook stopt, is het wel heel zuur allemaal."

Toch relativeert Nijhuis ook: hij vindt het een goede zaak dat het voetbal momenteel stilligt. Volgens hem is er te vaak doorgespeeld, als het eigenlijk niet kon. "FC Twente moest spelen na de vuurwerkramp. Kom op zeg, dat was typisch zo'n moment", aldus Nijhuis. "Nu ligt het echt plat, omdat de belangrijkste bijzaak van het leven niet eens meer een bijzaak is. Het gaat om de gezondheid van mensen."

VAR op EK
Voor de arbiter zelf is het uitgestelde EK ook een domper, omdat hij in de race was om als VAR naar het eindtoernooi te gaan. Nijhuis ligt er niet wakker van. "Het is nu even zo onbelangrijk. Mijn wereld vergaat echt niet als ik niet naar het EK ga als VAR. Het is maar een EK. Nu ik dit zeg, bedenk ik me: ik had nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen. 'Het is maar een EK...' Dit hadden we ons een jaar geleden toch niet kunnen voorstellen?", vraagt hij zich hardop af.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020

  3. zondag 5 april 2020