Gisteren gemist: Matuidi en zes Espanyol-leden hebben corona

Gisteren gemist: Matuidi en zes Espanyol-leden hebben corona

18 maart 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 17 maart.Matuidi na Rugani tweede Juventus-speler met corona
Ook Blaise Matuidi is besmet het coronavirus. De Franse middenvelder is de tweede speler van Juventus die het virus onder de leden heeft, nadat eerder Daniele Rugani positief werd getest. Rugani werd op 11 maart positief getest en zorgde er daarmee voor dat er 121 werknemers van Juventus in isolatie moesten.

Van Praag: "Competities moeten uiterlijk 28 april weer starten"
Nu het EK is doorgeschoven van 2020 naar 2021, ontstaat er een nieuw probleem voor de voetbalbonden. De competities moeten namelijk voor 30 juni worden afgemaakt en dat is geen gemakkelijke opdracht, zeker niet omdat het coronavirus zijn hoogtepunt nog niet heeft bereikt. Michael van Praag van de UEFA geeft tekst en uitleg.

Mikel wilde dat competitie werd stilgelegd en is nu clubloos
Het is een vreemde week voor John Obi Mikel. De middenvelder moest met Trabzonspor afgelopen weekend 'gewoon' in actie komen in de Turkse competitie, maar vond dat vanwege het coronavirus belachelijk. Enkele dagen later is hij ineens vertrokken bij Trabzonspor.

Ceferin: "EK annuleren enige optie om competities af te maken"
Het is een belangrijke en grote dag voor de UEFA, dat in samenspraak met andere partijen besloot om het EK een jaar te verschuiven. Voorzitter Aleksander Ceferin staat volledig achter de beslissing en meent dat het de enige optie was.

Espanyol maakt melding van zes besmettingen bij A-selectie
Het coronavirus slaat ook bij Espanyol om zich heen. De Spaanse club heeft dinsdag melding gemaakt van zes positieve gevallen. Het gaat om leden van de A-selectie en de staf, bericht de club.

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020