Weghorst over verplaatsen EK: "Als speler is het jammer"

17 maart 2020, 21:17   Bijgewerkt: 17 maart 2020, 23:16

Sportief gezien is het verschuiven van het EK naar 2021 niet gunstig voor Wout Weghorst. Door de blessures van Memphis Depay en Donyell Malen waren de kans van de VfL Wolfsburg-spits op een plaats in de selectie groter dan ooit, maar dat wordt nu weer anders. Sportief vindt hij het dan ook jammer.

De 27-jarige spits maakte tot dusver elf goals in de Eredivisie en droomde van een EK-selectie. "Ik heb de kans om me nog een jaar te bewijzen", zegt hij in gesprek met Tubantia. Hij beseft wel dat er mogelijk een unieke kans aan zijn neus voorbij gaat. "Als voetballer dan, omdat ik naar het EK toe werkte. Het is sinds twee jaar mijn einddoel. Als voetballer wil je het liefste een eindtoernooi meemaken. Dat valt nu weg. Maar ik begrijp dat andere dingen belangrijker zijn. Er valt alles voor te zeggen dat het niet doorgaat."

Het is dan ook niet zo dat Weghorst nu in zak en as zit. "Ik heb er geen invloed op en het is een weloverwogen besluit geweest. We kunnen er ook wat positiefs uithalen: geblesseerde spelers kunnen volgend jaar wel meedoen. Zoals Memphis Depay, hij is heel belangrijk voor de ploeg. Wat mezelf betreft moet ik ervoor zorgen dat ik er volgend jaar ook bijzit. Ik heb er vertrouwen in. Het ging goed, ik ben goed bezig, en dat verandert niet." De planning is dat Weghorst met Wolfsburg komende maandag (23 maart) weer op het trainingsveld staat, maar het is nog maar zeer de vraag of dat haalbaar is gezien de situatie met het coronavirus.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen