Niet direct grote financiële paniek bij RKC Waalwijk door crisis

17 maart 2020, 18:23

Net als alle andere clubs volgt ook RKC Waalwijk de ontwikkelingen rondom het coronavirus met bovenmatige interesse. De Brabanders stellen echter dat het stilliggen van het voetbal niet per se enorme gevolgen heeft voor de club. Algemeen directeur Frank van Mosselveld zegt dat de club over voldoende liquide middelen beschikt om de salarissen te kunnen betalen.

Een belangrijke bron van inkomsten voor RKC is het mediageld. "We krijgen elk kwartaal mediagelden uitgekeerd. De volgende betaling is in juni. Pas als er dan niet betaald zou worden komen we in de problemen. Maar dan valt elke club in Nederland om", zegt Van Mosselveld tegen het Brabants Dagblad. In 2014 scheerde RKC langs de rand van de afgrond, maar inmiddels staat het er financieel beter voor. "Er zijn clubs die al om uitstel van het betalen van de loonbelasting moeten vragen. Dat is bij ons niet het geval."

Wat RKC net als de meeste clubs wel heeft gedaan, is een verzoek van arbeidstijdverkorting indienen. "Want net als die 50.000 andere bedrijven lijden wij schade omdat werknemers hun functie niet uit kunnen voeren. Het is zeker niet zo dat werknemers daar de dupe van worden. Wij respecteren alle gemaakte contractuele afspraken", zegt Van Mosselveld. Hoe groot de schade voor de club op lange termijn is, weet hij nog niet. "Dat hangt er natuurlijk mede van af hoe lang dit allemaal gaat duren en de manier waarop de overheid de bedrijven gaat compenseren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen