De Jong: "Er wordt voorrang gegeven aan nationale competities"

De Jong: "Er wordt voorrang gegeven aan nationale competities"

17 maart 2020 – De UEFA heeft vandaag in samenspraak met de lidstaten, de FIFPro en de Europese topclubs besloten om het EK naar de zomer van volgend jaar te tillen. Dat betekent dat de landen hun eigen competities kunnen voltooien voor het einde van juni. Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, was dinsdag namens de Nederlandse bond present bij de videovergadering van de Europese bond.Het grootste nieuws was uiteraard dat het EK verschoven wordt. Als een verrassing kwam dat niet voor de KNVB. "We hebben de afgelopen dagen intensief contact gehad met de collega's van de UEFA. Dus we wisten dat dit voorstel zou gaan komen. Dit uitstel is een goede beslissing. De bonden waren het ook unaniem eens", vertelt hij aan Voetbal International.

Het is nu zaak dat de competities in de landen worden afgemaakt, als dat mogelijk is. "Afgesproken is nu dat er voorrang wordt gegeven aan de afronding van de nationale competities en de Europese clubcompetities, oftewel de Champions League en de Europa League. De UEFA gaat zich daarbij flexibel opstellen en er komen geen blokkades voor het plannen van nationale competitiewedstrijden", zegt De Jong.

"Normaal gesproken mogen die niet gelijktijdig plaatsvinden met de Europese wedstrijden, maar die blokkade wordt tijdelijk opgeheven mocht er eventueel gespeeld kunnen worden straks. De UEFA hoopt op 27 juni de Champions League-finale te spelen en vervolgens gewoon weer regulier het seizoen 2020/21 te kunnen beginnen. Dat zijn de uitgangspunten die voorlopig zijn afgesproken. Meer dan afwachten of dit in de praktijk kan worden gebracht, kunnen we nu niet doen."

Lees ookKNVB krijgt opdracht om competities voor 30 juni af te ronden

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020