Koeman: "Liever EK gespeeld, maar we moeten realistisch blijven"

17 maart 2020, 15:59   Bijgewerkt: 17 maart 2020, 16:05

Ronald Koeman steunt het besluit van de UEFA om het EK met een jaar te verplaatsen. "Het is natuurlijk een zeer vervelend bericht, maar we begrijpen de keuze die is gemaakt", aldus de bondscoach van het Nederlands elftal.

"In de ontwikkelingen van de afgelopen periode verrast de beslissing ons niet. Wat voorop staat is de gezondheid van mensen en het indammen van de verspreiding van het coronavirus", zegt Koeman op de website van de KNVB. "Natuurlijk had ik liever een Europees Kampioenschap gespeeld deze zomer, maar we moeten realistisch zijn en ons erbij neerleggen. De komende periode gaan we nadenken hoe we ons kunnen voorbereiden voor het moment dat internationale voetbalcompetities weer opgestart worden."

Directeur betaald voetbal Eric Gudde noemt de maatregel 'volkomen logisch'. "In Nederland is bekend dat de competities in elk geval tot en met 6 april platliggen en er niet collectief getraind kan worden. In sommige Europese land zijn topspelers zelfs in quarantaine of besmet met het virus. Sport is op z'n best als alle deelnemers op hun sterkst aan de start kunnen verschijnen en zich dus met hun nationale team gezamenlijk kunnen voorbereiden. Dat is waar we als liefhebbers naar uitkijken, maar dat zit er voor veel gevallen nu al niet meer in voor de geplande start over twaalf weken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen