UEFA komt met bevestiging: EK wordt verplaatst naar zomer 2021

UEFA komt met bevestiging: EK wordt verplaatst naar zomer 2021

17 maart 2020 – De UEFA heeft officieel bevestigd dat het EK met een jaar verschoven wordt. Daarmee krijgen nationale competities de ruimte het seizoen vóór juli te voltooien. In een verklaring laat de Europese bond weten dat de volksgezondheid voorop staat. Ook wil de UEFA niet onnodig druk uitoefenen op de overheidsdiensten die nodig zijn bij nationale competitiewedstrijden.Het is de bedoeling dat de play-offs voor deelname aan het EK in juni plaatsvinden. Oorspronkelijk stonden deze duels gepland voor maart. Tegelijkertijd komt er dan ook ruimte voor vriendschappelijke interlands. Een nieuw moment staat nog definitief vast, omdat de ontwikkeling van het coronavirus verder moet worden afgewacht.

Lees meer: UEFA stelt EK 2020 definitief uit naar zomer van 2021

Om het restant van het seizoen te plannen, richt de UEFA een werkgroep op om de competities bij te staan. Over hoe de Champions League en Europa League worden afgemaakt, rept de bond nog niet in de verklaring. Naar verluidt wordt de finale van het miljardenbal op 27 juni gespeeld en die van de Europa League drie dagen eerder.

"De details worden de komende weken uitgewerkt", aldus UEFA-preses Aleksander Ceferin, die FIFA-baas Gianni Infantino wil bedanken. "Hij heeft aangegeven alles te doen wat nodig is voor een goed werkende kalender. In deze crisis heeft het voetbal zich van zijn beste kant laten zien door openheid, solidairiteit en tolerantie te tonen."

Ook Ceferins collega van de Zuid-Amerikaanse Conmebol krijgt een compliment. "Ik wil Alejandro Domingues bedanken de Copa America ook te verplaatsen naar 2021. Dit betekent dat clubs en competities in Europa zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de beschikbaarheid van hun spelers."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020