Eredivisie-update FC Groningen: thuis trainen, advies Gudde

Eredivisie-update FC Groningen: thuis trainen, advies Gudde

18 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel IX: FC Groningen.Algemene status
Het is rustig op Sportpark Corpus Den Hoorn. Net als de andere Eredivisie-clubs heeft FC Groningen het trainingscomplex tot in elk geval 6 april gesloten. Ook de deuren van het Hitachi Capital Mobility Stadion en de FanCorner blijven voorlopig dicht. Daarnaast zijn alle activiteiten en evenementen in maart en april geschrapt. Zo liggen bijvoorbeeld de activiteiten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij de komende tijd stil.

Ook Groningen ondervindt de financiele gevolgen van het heersende coronavirus. De club heeft daarom besloten om werktijdverkorting te vragen voor het personeel, daar veel werknemers tijdelijk minder of zelfs geen werk hebben. Het is echter nog maar de vraag of de club wel een beroep kan doen op werktijdverkorting. Serge Rossmeisl, directeur van de federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO), had woensdag in elk geval slecht nieuws voor de BVO's.

Trainingen
De spelers van FC Groningen worden geacht zichzelf fit te houden, vanuit huis met de door de club gestuurde schema's. Ook wordt de fysieke situatie per speler op gezette tijden gemonitord, zodat ze wel in beeld blijven. Spelers die revalideren en terugkomen van (zware) blessures, worden nog wel behandeld door de clubartsen.

Blessures
De selectie van FC Groningen ken teen flink aantal lichtgeblesseerde spelers. Bart van Hintum, Django Warmerdam, Gabriel Gudmundsson: allemaal spelers die er een tijdje uitlagen. De kans is groot dat Danny Buijs een flink aantal meer ervaren spelers terugheeft als de competitie wordt hervat. De laatste weken speelde hij bijna met een veredeld jeugdelftal. 

Corona-nieuws
FC Groningen kampt niet met acute liquiditeitsproblemen
FC Groningen hoopt oefenwedstrijden te kunnen afwerken
Buijs over stilleggen Eredivisie: "Dit leer je niet op de cursus" 
Te Wierik: "Voetbal is maar bijzaak als het om gezondheid gaat"
Gudde: "Liever gaan uitstellen dan spelen zonder publiek" 

Social media
Het goede voorbeeld van Ko Itaka

Hermetisch afgesloten in Groningen

Boodschap Wouter Gudde

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020