Schalk even weg uit Zwitserland in lockdown: "Gelukkig akkoord"

17 maart 2020, 11:38

Alex Schalk (op archiefbeeld voor Go Ahead Eagles) heeft Zwitserland net op tijd kunnen verlaten. Gisteren (maandag) besloot het Alpenland, waar Schalk speelt voor Servette, de grenzen te sluiten. "Ik zit met een zwangere vrouw hier en wilde graag even terug naar Nederland, naar de familie", zegt de oud-speler van NAC Breda, Jong PSV en Go Ahead Eagles.

"Gelukkig gingen ze daar gisteren mee akkoord", laat Schalk weten aan Omroep Brabant. Komende dinsdag moet de Bredanaar zich wel weer melden op de club. "Of ik dan Zwitserland nog wel in kom? Geen idee. Al is me wel verteld dat ik met mijn werkvergunning altijd binnen kan komen. Dus laten we daar dan maar van uitgaan."

In Zwitserland zijn al ruim 2300 coronagevallen bekend. "Maar toch merkte ik er niet heel veel van in het dagelijks leven. Natuurlijk waren mensen wat alerter, droegen ze mondkapjes en gaven ze elkaar geen hand. Maar ik heb geen lege supermarkt of een leeg winkelschap toiletpapier gezien. Maar nu zul je het daar ook wel gaan merken door die lockdown, maar dat was vorige week nog niet zo."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen