Eredivisie-update Vitesse: meer voorbereidingstijd en GelreDome

Eredivisie-update Vitesse: meer voorbereidingstijd en GelreDome

18 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel VII: Vitesse.Algemene status
In Arnhem zijn alle faciliteiten hermetisch afgesloten na een oproep van de regering. Vitesse volgt de oproep trouw en laat de spelers thuis trainen, met af en toe een kleine check vanuit de club. Vanwege de financiële gevolgen besloot Vitesse om net als veel collegaclubs werktijdverkorting aan te vragen. Daarbij gaat het om al het personeel dat minder werk heeft: eerste elftal-spelers en trainers, werknemers op het kantoor, in de keuken en de trainers van de jeugdopleiding. En wat gebeurt er met het GelreDome? Vitesse huurt voor de hoofdprijs het stadion enkele dagen per jaar voor de wedstrijden. Is er ruimte voor inhaalduels in de evenementenhal en kan Vitesse dat betalen?

Voor Edward Sturing kan het een kleine pre zijn als hij een nieuwe voorbereiding krijgt met zijn ploeg. De coach gaf eerder meermaals aan dat tijd zijn grote vijand was, nadat hij het stokje overnam van Leonid Slutsky. Als hij straks een korte nieuwe voorbereiding krijgt, kan hij dat nadeel wegpoetsen. Al is het drukke programma dan weer een nadeel, bijvoorbeeld op de backposities, die bij Vitesse toch al krap bezet zijn. 

Trainingen
Er wordt niet meer getraind in Arnhem, maar de spelers hebben wel een eigen programma meegekregen van de club. Trainer Sturing verwacht een druk programma als alles ingehaald moet worden, waardoor het voor de spelers belangrijk is om de conditie in eigen huis op peil te houden. Ook worden de spelers regelmatig gecontroleerd door de club. De trainingsaccommodatie op Papendal is in elk geval tot en met maandag 6 april niet toegankelijk voor bezoekers.

Blessures
Met Charly Musonda, Hillary Gong en aanwinst Filip Delavaris heeft Vitesse een aantal spelers die voor langere tijd uit de roulatie liggen. Als zij fit geraken, kunnen ze in een hernieuwde voorbereiding mogelijk wel aansluiten en wedstrijdritme opdoen. Dat lijkt voor Matus Bero (hamstringblessure) en Roy Beerens (gebrek aan ritme) sowieso een optie, aangezien zij al hard op de weg terug waren. En mogelijk kan Jay-Roy Grot toch nog speeminuten maken als huurling dit seizoen.

Corona-nieuws
PSV en Vitesse vragen ook werktijdverkorting aan 

Social media
Herinneringen ophalen

Wandelingen met de hond voor Bero

Vitesse staat stil bij applausminuut voor zorg

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020