De Jong desgevraagd: "Dat komt echt wel goed voor Cambuur"

17 maart 2020, 08:28

SC Cambuur-trainer Henk de Jong kan zich niet voorstellen dat zijn ploeg niet beloond zou worden met een Eredivisie-ticket als de competities alsnog definitief worden stilgelegd. Door de tijdelijke opschorting is het nog niet bekend wat er gaat gebeuren met de Eerste Divisie, al is dat vooral een zorg voor later, vindt hij. "Dat komt echt wel goed voor Cambuur. Alleen: dat is een zorg voor later. Daar zijn we nu niet mee bezig. Laten we nu met z'n allen hopen dat we met elkaar snel uit deze barre tijden komen."

Dat vertelt de trainer tegenover het Algemeen Dagblad over de huidige situatie in Nederland en het Nederlandse voetbal. "Ik kan me niet voorstellen dat een ploeg die na 29 wedstrijden zo stevig aan de leiding gaat, straks niet beloond wordt met een Eredivisieticket", stelt De Jong desgevraagd. Toch wil de coach vooral benadrukken dat de nadruk momenteel op andere dingen moet liggen dan het voetballen.

Lees ook: Booy: als competitie stopt

"Ik liep vanochtend met de hond buiten en het was net alsof er een pak sneeuw van een halve meter dik naar beneden was gevallen. Iedereen is aardig voor elkaar, lijkt het opeens. Iedereen is behulpzaam. De saamhorigheid is overal. En zo is het ook in het voetbal. Vriend en vijand staan schouder aan schouder, iedereen realiseert zich dat dit niet zo maar een griepje is dat rondwaart", merkt de coach.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen