PSV en Vitesse vragen ook werktijdverkorting aan

PSV en Vitesse vragen ook werktijdverkorting aan

17 maart 2020 – PSV heeft in navolging van diverse andere Eredivisie- en Eerste Divisie-clubs werktijdverkorting aangevraagd voor al het personeel. Dat is niet voor de financiële situatie op lange termijn, maar wel omdat die regeling er is. "PSV is financieel kerngezond, dus de continuïteit staat absoluut niet op het spel. Dat wil ik wel graag benadrukken", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. In dat scenario neemt het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) een deel van de salarissen over van de werkgever. "We doen geen beroep op de regeling omdat we armlastig zijn, zeker niet. Wel omdat deze mogelijkheid er nu eenmaal is. Een groot deel van onze organisatie en die van andere clubs staat stil. Vandaar dat ook vanuit de voetbalbranche is geadviseerd om het beroep per direct te doen", aldus Gerbrands. Veel clubs gingen de PSV'ers al voor met deze stap. 

Vitesse & De Graafschap
Ook Vitesse heeft inmiddels werktijdverkorting aangevraagd voor alle contractspelers, de stafleden en het kantoorpersoneel. Hoe dat precies wordt ingevuld, moet nog worden bepaald, zo laat een woordvoerder van de club weten tegenover De Gelderlander. De spelers van de Arnhemmers werken momenteel in elk geval thuis aan een individueel trainingsprogramma.

De ochtendkrant schrijft ook dat De Graafschap enkele buitenlandse spelers naar huis laat gaan. Winteraanwinst Giannis Mystakidis is bijvoorbeeld teruggekeerd naar Griekenland en Callum Slattery verblijft momenteel in Engeland. "Vanuit sociaal oogpunt hebben we besloten Callum en Giannis naar huis te laten gaan", zei trainer Mike Snoei tegenover het regionale dagblad.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 28 januari 2021

  2. woensdag 27 januari 2021