Dumfries over corona: "Het is heel heftig wat er gebeurt"

17 maart 2020, 07:54

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries snapt alle maatregelen die worden genomen momenteel heel erg goed. De captain van de Eindhovenaren werkt thuis aan zijn fysieke gesteldheid en waakt voor verspreiding van het coronavirus. "Dit is een heel nieuwe situatie en daarin moeten we slim zijn, de juiste dingen doen. Voor de gezondheid, maar ook onze eigen fitheid."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Het contact met mensen, daar ontkwam je bijna niet aan", vertelt hij tegenover de ochtendkrant. Dat het contact op de club dus bijna helemaal werd afgeschaft, snapte de back. "Het is het juiste besluit geweest om alles even helemaal stop te zetten. Je weet niet wie het onder de leden heeft, zelf of in zijn omgeving. We hebben jongens met kinderen in de selectie, dat is veel te gevaarlijk. Het is heel heftig wat er allemaal gebeurt, dat zie je normaal alleen in tv-series."

En dus werkt Dumfries thuis aan zijn fysieke gesteldheid. "Je bent 24/7 professional, dat houdt niet op", verzekert hij. Het liefst had de in goede vorm verkerende PSV'er doorgevoetbald, maar beseft ook dat dát geen serieuze optie was. "Gezondheid staat áltijd op nummer één. Iedereen moet er alles aan doen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Daar zijn wij ons allemaal van bewust. Het profvoetbal heeft hierin een voorbeeldfunctie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen