FC Groningen kampt niet met acute liquiditeitsproblemen

FC Groningen kampt niet met acute liquiditeitsproblemen

16 maart 2020 – Natuurlijk heeft het heersende coronavirus gevolgen voor FC Groningen, maar acute liquiditeitsproblemen heeft de club niet. Dat vertelt algemeen directeur Wouter Gudde aan RTV Noord. De Trots van het Noorden gaat desalniettemin - net als veel andere Nederlandse clubs - werktijdverkorting voor al zijn werknemers aanvragen.Dat komt omdat iedereen binnen de club voorlopig minder of zelfs geen werk heeft. Tot en met 6 april zijn het TopsportZorgCentrum, het Hitachi Capital Mobility Stadion en de FanCorner gesloten. "Net als alle andere voetbalclubs zijn we erop ingericht om evenementen te organiseren. Dat geldt voor eigenlijk iedereen in onze organisatie. Van de voetballers tot aan de horeca. We hebben het (werktijdverkorting, red.) nog niet officieel ingediend, want door de drukte lag de site eruit, maar dat zal morgen gebeuren", zegt Gudde.

Spelers van het eerste elftal hebben een individueel trainingsprogramma gekregen. Buitenlands spelers mogen niet naar hun eigen land terugkeren. "Iedereen blijft in de omgeving van Groningen. Sommige landen gooien de grenzen dicht en in sommige landen moeten mensen in quarantaine. Vandaar dat iedereen in Groningen blijft", legt Gudde de beslissing uit.

Door het stilleggen van de Eredivisie vallen veel inkomsten weg, maar dat levert Groningen niet (direct) problemen op. "We hebben dit jaar natuurlijk behoorlijke zaken op de transfermarkt gedaan. Ik ga ervan uit dat we dit seizoen nog wel gaan voetballen, ervan uitgaande dat het virus onder controle komt. Het is niet zo dat we over twee weken de salarissen niet meer kunnen betalen. Dat ziet er eerlijk gezegd, mede door die transfers, gewoon goed uit."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020