Swart: "Laten we nu eerste de nationale competities afmaken"

16 maart 2020, 20:57

Als directeur van de European Leagues zal Jacco Swart dinsdag deelnemen aan het topoverleg van de UEFA. In het overleg zullen belangrijke beslissingen genomen worden over de landelijke competities, Europese clubtoernooien en het EK. "Het belangrijkste is dat de verschillende leagues worden afgemaakt. En natuurlijk begrijp ik dat het EK dan gaat knellen", zegt Swart in een onderhoud met De Telegraaf.

Swart vertegenwoordigt 36 Europese competities, waaronder ook de Eredivisie. In Nederland ligt het voetbal tot in elk geval tot en met 6 april stil. In andere landen wordt er voorlopig ook niet gevoetbald. "Niemand weet wanneer er weer gespeeld wordt", aldus Swart. "Maar in het begin van een crisis is er vaak grote samenhorigheid. UEFA, Europese en nationale competities zitten allemaal in een boot die watermaakt. We moeten samen hozen, maar ook koers houden. Ondanks verschillen van mening."

Volgens Swart heeft het afmaken van de competities de hoogste prioriteit. "We zitten met de nationale competities op de begane grond en met de Champions League op verdieping 1 en het EK op de tweede etage. We moeten via de begane grond naar boven. Dus laten we nu eerst de nationale competities afmaken, desnoods in de zomer. Voetballers kunnen misschien nu al een beetje de rust pakken die ze normaal gesproken tussen het einde en het begin van het nieuwe seizoen krijgen. En als het EK dan niet door kan gaan, dan moeten we samen gaan kijken wanneer het wel kan worden gehouden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen