Gerbrands: "Als wij kunnen bijdragen, zullen we dat doen"

Gerbrands: "Als wij kunnen bijdragen, zullen we dat doen"

16 maart 2020 – PSV is bereid de helpende hand toe te steken in de strijd tegen het coronavirus, zo meldt Voetbal International. De club heeft John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven, laten weten een bijdrage te willen leveren en zijn faciliteiten beschikbaar te stellen. Daaronder vallen onder meer het stadion en de veiligheidsorganisatie."Als wij kunnen bijdragen, dan zullen we dat doen. We zijn namelijk een maatschappelijke organisatie", zegt directeur Toon Gerbrands tegen VI. "We hebben bij de burgemeester aangegeven dat ons stadion tot zijn beschikking staat mits nodig, ook hebben we een flinke veiligheidsorganisatie en kunnen we met ons bereik op sociale media wellicht van dienst zijn. De burgemeester weet: één telefoontje is genoeg."

Net als de andere Eredivisie-clubs ondervindt ook PSV de gevolgen van het stilleggen van de Eredivisie. "We houden op dit moment rekening met een uitstel van het programma. Dat betekent dat de financiële schade die we nu oplopen, dan later zal worden ingehaald", aldus Gerbrands. "Maar als er uiteindelijk geschrapt wordt, zijn er wel consequenties. Die kunnen we wel dragen, maar dan gaan wel andere kwesties spelen. Wat doe je dan ten opzichte van je seizoenkaarthouders en sponsoren."

Eerder op de dag werd bekend dat de spelers van PSV 'huiswerk' hebben meegekregen. Zij zullen thuis een individueel, op maat gemaakt trainingsprogramma volgen. Net als de andere Eredivisie-clubs zal er bij PSV tot en met in elk geval 6 april niet getraind worden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020