Danjuma hoopt op EK in zomer 2021 vanwege fysieke belasting

Danjuma hoopt op EK in zomer 2021 vanwege fysieke belasting

16 maart 2020 – Als het aan Arnaut Danjuma Groeneveld ligt, wordt het EK niet verschoven naar de komende winter. De buitenspeler van Bournemouth denkt dat het speelschema dan te vol wordt. "Komende zomer moet er waarschijnlijk worden doorgespeeld, om de competities in te halen. Een eventueel EK in de winter erachteraan zal de spelers te veel belasten."Dat vertelt hij tegenover RTL 7. "Als je het mij vraagt, speel ik het EK liever volgend jaar zomer, dan komende winter. Omdat spelers in dat laatste geval bijna geen vrij hebben gehad", aldus de aanvaller, die sindskort weer wedstrijdfit is. "Ik ben precies nu weer wedstrijdfit. Ik zou vanavond thuis tegen Crystal Palace mijn rentree kunnen maken, maar dat klote-corona schopt alles in de war."

Wedstrijdritme opdoen na zijn blessure kan Danjuma momenteel dus ook niet doen. "Het is balen, maar als ik mijn oude niveau weer haal, zal ik ook weer bij het Nederlands elftal horen. Daar ben ik van overtuigd", aldus de aanvaller, die daarmee hoopt op deelname aan het EK 2020. Of dat ook in het kalenderjaar 2020 past, zal dinsdag duidelijk worden als de UEFA vergadert over de toekomst van de Europese competities.

Wanneer het EK ook wordt gespeeld, Oranje is sowieso kanshebber op de titel. "Ik sluit me aan bij de woorden van Frenkie de Jong: Nederland hoort bij de kanshebbers op de titel. Met dat vertrouwen moet je naar een toernooi afreizen, vind ik. Je moet meedoen, omdat je eerste wilt worden. Anders kun je net zo goed thuisblijven. En met deze spelersgroep behoort dat tot de mogelijkheden. Zeker als straks Memphis en Donyell Malen helemaal topfit zijn."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 31 maart 2020

  2. maandag 30 maart 2020