Eredivisie-update FC Utrecht: goede voorbeeld en bekerfinale

Eredivisie-update FC Utrecht: goede voorbeeld en bekerfinale

17 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel VI: FC Utrecht.Algemene status
FC Utrecht nam vanaf begin af aan geen enkel risico omtrent de gevolgen van het coronavirus. De club meende als BVO een voorbeeld te moeten geven en stuurde de spelers en het personeel al snel naar huis, na de eerste adviezen van de overheid. De situatie wordt 'dag per dag' bekeken, maar zolang er serieuze risico's zijn, laat de club alle gemeenschappelijke activiteiten cancelen.

In de Domstad volgen ze de bewegingen van de KNVB op de voet. Door het EK te verplaatsen, kwam er ruimte om ook de bekerfinale te verplaatsen. De KNVB besloot om dat te doen waardoor het duel niet langer op zondag 19 april gespeeld gaat worden. En geeft deze verandering dan wellicht ook aanleiding om de locatie, De Kuip - Feyenoord's thuishaven - dan toch te veranderen? John van den Brom zal hopen van wel.

Trainingen
Voor de jeugdopleiding werd al snel besloten dat er tot 6 april helemaal niet getraind meer wordt en na de nieuwe maatregelen vanuit de regering werd ook het Sportcomplex Zoudenbalch per direct afgesloten. Het eerste elftal en Jong FC Utrecht werken volgens die instructie voorlopig geen teamtrainingen af, wel krijgen ze van de performance afdeling te horen hoe ze fit kunnen blijven. Of dat ook tot en met begin april is, is nog onbekend.

Blessure-gevallen
De ziekenboeg van FC Utrecht was redelijk vol. Met Sander van de Streek en Jean-Christophe Bahebeck waren er spelers met lichte klachten, maar met Maarten Paes, Willem Jansen en Mitchell van Rooijen is er een ook flink aantal dat veel langer uit de roulatie ligt. Of een van hen op tijd fit geraakt voor de herstart van de Eredivisie, is zeer de vraag. Voor Van de Streek en Bahebeck lijkt dat wel het geval. 

Corona-nieuws
"Ik kan me niet voorstelen dat het op 1 april allemaal voorbij is"
Utrecht pakt draad op en gaat actief helpen met speciaal platform

Social media
Quizen op Instagram

FIFA-toernooi

#StayAtHomeChallenge

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020